Yaşla birlikte göz içindeki basıncın artmasıyla, göz sinirlerinde meydana gelen baskı sonucunda görmenin yıllar içinde azaldığı önemli bir hastalıktır. Toplumda 45 yaşından sonra göz tansiyonu görülme oranı yüzde 2’dir.
 
Göz tansiyonu yüksekliğini teşhis etmek çok zordur. Çünkü bu hastalık hiçbir belirti vermez. Yani hastanın gözünde hiçbir şekilde görme bozukluğu, ağrı, başlangıcında sulanma, kızarıklık gibi bir rahatsızlığa neden olmayan, sinsi başlayan bir hastalıktır.
 
Glokomun teşhisi
 
Bu sinsi hastalığın teşhisi, normal kontroller için muayeneye gidildiği zaman, göz tansiyonunun ölçülmesiyle konulabilir.
 
Glokom korkulacak bir hastalık değildir. Teşhisi ancak senelik muayenelerde konulabilse de, teşhis edildikten sonra çok gelişkin göz damlalarıyla ya da yine gelişkin cerrahi tekniklerle korunmak ve görmeyi kaybetmekten kurtulmak mümkündür.

Video: Göz Tansiyonu (Glokom)
 
Yapılması gereken tek şey, yıllık göz muayenelerine gitmek ve göz tansiyonunu kontrol ettirmektir. Göz tansiyonu bu şekilde yakalandığı zaman, uzun yıllar içinde, görme duyusu yitirilmeden idame ettirmek mümkündür. 
İLGİLİ MAKALE

Glokom-Göz Tansiyonu

Op. Dr. Sinan GÖKER

selam hocam 18 yaşındayım 1 bucuk senedir göz tansiyonu var ilk farkettigimde doktora gittik göz tansiyonu dedi tansiyonumu ölçtügünde sag gözüm 49 ... devamı