Daha açıkça söylemek gerekirse; bir bireyin sağlığını ve yaşam kalitesini destekleyen zayıflamaya yönelik diyet programı başka bir bireyde şişmanlık ve metabolik sendroma yol açarak yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Ve yeni bilimsel araştırmalar hâlihazırda olan kilo verme ile ilgili diyet önerilerinin bireylerin besin öğelerine yanıtlarının farklı olacağı dikkate alınmadan verildiğini ve bu diyet önerilerinin maalesef toplumun çok az bir kısmı için geçerli olabileceğine işaret etmektedir.

Kilo verme çabalarının aslında sonuçsuz kalması veya kalıcı olmamasının en önemli nedenini bilimsel araştırmalar besinlerin içerisinde bulunan besin öğeleri dediğimiz karbonhidrat, yağ ve proteinler ile genlerimizin birbirlerinden etkilendiğinden kaynaklandığına işaret etmektedir. Belirli bir miktar yenilen bir besinden alınan besin öğleleri bazı bireyler için risk oluştururken, bazı bireyler için aynı miktar besin yararlı etki sağlayabilmektedir.

SLAYT: BURSİT DİYETİ

Bu önemli metabolik olay bireyin sadece genetik farklılığından kaynaklanmaktadır. Genlerimiz ile yediğimiz yiyeceklerin içerisindeki karbonhidrat, yağ ve proteinler dengede olmadığında şişmanlığın oluşması açısından aktive olabiliyor. “Weight Management Genetic Test” ile bireyler arasında genetik farklılıkların bulunması her bir bireyin yiyeceği besin ve besinden alacağı besin öğesi dediğimiz karbonhidrat, yağ ve proteinin günlük beslenme ile alınması gereken miktarını açık bir şekilde gösterebilmek.

Dyt. SAMET YAĞLI

merhaba samet bey,ben 22 yaşındaym ve 10 kilo fazlam var defalarca diyete başladım ama fazla dayanamadım ve bıraktım,diyet yaptığım günlerde devamlı b... devamı