Yemek saatlerinin, genel olarak metabolizmanın hızlı olduğu saatlere denk gelmesi gerekir. Örneğin sabah kahvaltısı hem çalışanlar hem de çalışmayanlar tarafından mutlaka yapılması gereken bir öğündür. Çünkü bu öğünde tüketilen gıdalar yakılabilir.

Akşamları ise metabolizma yavaştır. Akşam saat 20.00’den sonra vücut metabolizmasını yavaşlatır. Daha sonra dinlenmeye, arkasından da uykuya geçer. Bu yüzden, bu saatlerde alınan gıdalar yakılamaz. Yansa bile bu çok yavaş olur ve bu gıdalar birikir. Bu nedenle, vücudun istirahata geçtiği akşam saatlerinde mümkün olduğu kadar az tüketmek ya da bir şey yememek gerekir. Yenecekse de hafif şeyler yemeye dikkat edilmelidir.

Alkol için de aynı şey geçerlidir. Bu yüzden alkol almak isteyenler, alkolü yemekle birlikte değil de, yemekten 1-2 saat önce ya da sonra almalıdırlar. Bu, alkolün yanması açısından çok daha sağlıklı bir durum olacaktır.

Op. Dr. Aytun AKTAN

Merhaba hocam bir haftadır damla damla kan oluyor günlük olarak arkadaşlarım da hamilesin diyorlar kilo aldım sürekli yemek yiyorum halsizim göğüsleri... devamı