Bazı bireyler güldüğü zaman diş etleri çok fazla görünebilir. Bu bireylerde iki tür uygulama yapmak mümkündür. Öncelikle diş etlerine lazerle seviyelendirme yapılır. Yani diş etleri lazer yardımıyla yukarı doğru kaldırılır.

Bu uygulama bir çeşit manikür gibidir. Yani tırnak üzerindeki etlerin kesilmesi gibi diş üzerindeki etler kesilerek yukarıya doğru seviyelendirilir. Manikürden farkı ise, düzgün yapıldığı koşullarda kesilen diş etlerinin bir daha geri gelmemesidir.

Bazı kişilerde bu kesim yeterli olmayabilir ve diş etleri yine çok fazla görünebilir. Bu bireylerde diş etlerine botoks yapılarak diş etlerinin daha az görünmesi sağlanabilir.

Botoks dişe değil dudağa yapılır

Botoks estetik cerrahide çok kullanılmasının yanı sıra, aynı zamanda diş hekimliğine de girmiştir. Botoksun uygulanma süresi yaklaşık 1 dakikadır. Bölgeye ufak bir enjeksiyon yapılır. Etkisi 3 gün sonra görülmeye başlanır ve yaklaşık 6 ay sürer. Yani bu işlemin 6 ayda bir tekrarlanması gerekir. 6 ayda bir tekrarlandığı koşullarda, etki süresinin daha fazla uzadığı gözlenmiştir.

Aslında bu botoks uygulaması diş etine değil dudağı yapılır. Buradaki amaç, dudakların hareketlerini sınırlandırmaktır. Dudakların hareketleri sınırlandırıldığı zaman diş etleri daha az görünür hale gelir. Dudağın simetrisini kaybetmemesi için anatomiyi iyi tanımak ve bu işlemi dikkatli yapmak gerekir.

Dr. Özer AKINCI

İyi günler hocam, son zamanlarda üst sol tarafta en sonda bulunan boşlukta (diş etinde) hafif bir acı hissediyorum parmağımla dokandığım zaman biraz s... devamı