Ya da uzun dönemde herhangi bir olumsuzluk yaşanmasına neden olmazlar.
Ancak bu sarsıntı beyin içinde bir kanamaya neden olmuşsa, bu kanamanın yaratacağı kalıcı harabiyet, uzun süreli ya da kalıcı olma özelliği taşır. Çünkü kanamanın olduğu bölgedeki beyin hücrelerinin kendini yenileme şansı yoktur.
 
Bazı travma olgularında beynin elektriksel işleyişinin uzun dönem etkilenmesi sonucunda hastalar sara nöbeti geçirebilirler. Veya sara nöbeti geçirme riski taşıyabilirler.
 
Uzun süreli bilinç kaybı
 
Bunun dışında, ciddi bir mekanik yük beyinde uzun süreli bilinç kaybını etkileyecek tarzda, kalıcı hasarlar yaratacak mikroskobik hasarlara neden olduysa, bu uzun dönemde hastanın bilincinin, uyanıklık fonksiyonlarının ya da belli vücut bölgelerinin artık eski işini yapamaz hale gelmesine neden olabilir.

Video: Dr. Lütfü Koçyiğit "Kafa Travmaları"
 
Bir diğer nokta, ciddi travma geçiren hastalarda, travma sonrasında bazen haftalara ve aylara varabilen bilinç ya da psikolojik değişiklikler olabilir. Hastanın normal iletişim, unutkanlık, hatırlama fonksiyonları etkilenebilir.
 
Ya da bazı hastalarda ajitasyon, asabiyet gibi tıbbi tedavi gerektirecek, zaman içinde azalan ama bazıları kalıcı olabilen psikolojik etkilenimler de olabilir. 

Op. Dr. Candan HUNDEMİR

beyin tümörü ameliyatı ölüm riski ne kadardır ? Bir doktor bu konu ile ilgili ölüceksiniz diye rapor verebılır mı... devamı